Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Czy zakladasz kask wsiadając na rower/hulajnoge? 09/08/26 - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Redakcja (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=61)
+--- Dział: Pytanie dnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=63)
+--- Wątek: Czy zakladasz kask wsiadając na rower/hulajnoge? 09/08/26 (/showthread.php?tid=6955)

Strony: 1 2

Czy zakladasz kask wsiadając na rower/hulajnoge? 09/08/26 - TYTUS - 09.08.2026

[Obrazek: ede1d4e63d9a1.png]

RE: Czy zakladasz kask wsiadając na rower/hulajnoge? 09/08/26 - GlasshanD - 09.08.2026

Zanim do mamy wywiozłem elektryczny rower prawie zawsze zakładałem do niego kask ze zdjęcia  
Obecnie mam  tylko hulajke i do niej poki co nie zakładam   jest znacznie wolniejsza przez co czuje sje pewniej ciut bezpieczniej  nie majac go na głowie ale na dalsze wypady pe
[Obrazek: 20260809-182245.avif]

wnie założęPodobno kultowa

RE: Czy zakladasz kask wsiadając na rower/hulajnoge? 09/08/26 - TYTUS - 09.08.2026

GlasshanD 
oddawaj żyrafę,  zajebista Big Grin

RE: Czy zakladasz kask wsiadając na rower/hulajnoge? 09/08/26 - GlasshanD - 09.08.2026

TYTUS

Nie oddam ni chuja Podobno kultowa 
Moge tylko powiedzieć ze to  od jednego vendo z forum Smile

RE: Czy zakladasz kask wsiadając na rower/hulajnoge? 09/08/26 - Skittles - 09.08.2026

Pewnie że tak, baniak najważniejszy jest. Nie będę ryzykował że jakiś przechodzień się we mnie wpier... I zapier.... Głową o asfalt.

RE: Czy zakladasz kask wsiadając na rower/hulajnoge? 09/08/26 - smakosz - 09.08.2026

zakładam jak jeżdże rowerem, bo idiotów i idiotek nie brakuje na polskich drogach

RE: Czy zakladasz kask wsiadając na rower/hulajnoge? 09/08/26 - TYTUS - 09.08.2026

Ups...wygląda na to że tylko ja jestem nieodpowiedzialny xd
Jak zawszePodobno kultowa
Nie zakładam, ale...
Mieszkam w małym miasteczku o małym natężeniu ruchu gdzie mam od chuja ścieżek rowerowych, jeżdżę głównie po lasach samotnie a moja jazda bardziej przypomina przejażdżkę niż jakieś zapierdalanie a mój refleks jest nadal na poziomie wyższym od Billy the kid Podobno kultowa

RE: Czy zakladasz kask wsiadając na rower/hulajnoge? 09/08/26 - kiertnik82 - 09.08.2026

Nie zakładam ani na rower, ani na hulajnogę elektryczną. Do tej pory nie miałem nigdy jakiegoś poważnego wypadku na wyżej wymienionych pojazdach. Wiadomo, że zawsze może być ten pierwszy raz, ale przyjmuje takie ryzyko świadomie.

RE: Czy zakladasz kask wsiadając na rower/hulajnoge? 09/08/26 - KiszczaK - 09.08.2026

Ja mam kask całe życie na głowie, więc o nic martwić sie nie muszę się xD

RE: Czy zakladasz kask wsiadając na rower/hulajnoge? 09/08/26 - Konwalia2568 - 10.08.2026

Nigdy w swoim życiu nie założyłam kasku na rower, ale ostatnio gdy nim jeździłam regularnie to jeszcze hulajnóg nie było na ulicach tyle i elektryczne rowery nie były jakoś mega popularne, także inne czasy. Teraz ich jest więcej i mogą zapierdalać na prawdę szybko, korzystając z takiego środka transportu może bym rozważyła jednak wyposażenie się w kask. Na hulajnogę jeszcze nawet nie wsiadałam i nie zamierzam, ale patrząc na ich możliwe osiągi lepiej ten kask założyć. Chociaż tych co zapierdalają jakieś chore prędkości po chodniku to lepiej żeby tych kasków nie zakładali, niech się sami sprzątną zanim komuś innemu zrobią krzywde. Nie raz nie dwa się zdarzyło, że dosłownie centymetry obok mnie przejechała błyskawica, bardzo niepoważni ludzie.