Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Łatwe i zdrowe ''posiłki'' w trakcie ćpania
06.06.2026, 23:46
Ja polecam ugotować ziemniaki, tak wiem - dziwna propozycja...
Ale podczas imprezy nie mam ochoty w ogóle nic jeść a takiego ziemniaczka wpierniczę sobie tak O, rozpada się w ustach, nie siedzi na żołądku, jelita mają co robić a i witaminek trochę dostarczy i skrobii do krwiobiegu...
Dla mnie to było odkrycie dekady haha
Ale podczas imprezy nie mam ochoty w ogóle nic jeść a takiego ziemniaczka wpierniczę sobie tak O, rozpada się w ustach, nie siedzi na żołądku, jelita mają co robić a i witaminek trochę dostarczy i skrobii do krwiobiegu...
Dla mnie to było odkrycie dekady haha
07.06.2026, 19:38
tragedia takiego suchego ziemniaka wpierdalać, jeszcze porobionym
ze smażoną cebulą i boczkiem, polane tłuszczykiem to co innego
ze smażoną cebulą i boczkiem, polane tłuszczykiem to co innego
13.07.2026, 16:05
Eee tam.
Najlepszy to shake proteinowy:
Blendujecie i macie prosty, łatwo przyswajalny, łatwy do spożycia posiłek.
Najlepszy to shake proteinowy:
- banan albo daktyle jako słodzik
- ulubiony proszek białkowy
- łyżka masła orzechowego
- szczypta cynamonu
- ulubione mleko
Blendujecie i macie prosty, łatwo przyswajalny, łatwy do spożycia posiłek.
13.07.2026, 18:10
Jogurty,kefiry,maślanka i można połączyć z płatkami kukurydzianymi lub musli. Takie to sobie jedzenie zdrowe na ćpanku.
Wczoraj, 08:17
Może nie szybkie ale można robić porobionym albo przed, prawdziwy game changer to rosół.
Jeszcze jak mamy podroby, dorzucimy mięska z gara to mamy kozacki łatwo wchodzący posiłek, atak wyprzedzający zwałe
Mleko godzinę przed, kefir zblendowany z borówką lub maliną na popicie też kozak
Jeszcze jak mamy podroby, dorzucimy mięska z gara to mamy kozacki łatwo wchodzący posiłek, atak wyprzedzający zwałe

Mleko godzinę przed, kefir zblendowany z borówką lub maliną na popicie też kozak
1 godzinę temu
Wysokobiałkowa pizza na patelni
Składniki
Na spód:
- 200 g serka wiejskiego
- 80 g mąki pełnoziarnistej
- ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
Przykładowe dodatki:
- mozzarella light (bez tłuszczu)
- grillowana lub gotowana pierś z kurczaka
- ulubione warzywa (np. papryka, cebula, pieczarki, pomidory, szpinak)
- opcjonalnie: sos pomidorowy i przyprawy (oregano, bazylia, czosnek granulowany)
Sposób przygotowania
1. W misce połącz serek wiejski, mąkę pełnoziarnistą i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.
2. Rozgrzej patelnię z nieprzywierającą powłoką. Nie dodawaj oleju.
3. Wyłóż masę na patelnię i uformuj okrągły placek przypominający spód do pizzy.
4. Smaż na średnim ogniu przez kilka minut, aż spód się zarumieni i będzie na tyle stabilny, by można go było obrócić.
5. Ostrożnie przewróć placek na drugą stronę.
6. Posmaruj opcjonalnie cienką warstwą sosu pomidorowego, następnie dodaj mozzarellę light, kawałki piersi z kurczaka oraz wybrane warzywa.
7. Przykryj patelnię pokrywką i smaż jeszcze kilka minut, aż ser się roztopi, a dodatki będą gorące.
8. Przed podaniem dopraw oregano, bazylią lub świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego!
Składniki
Na spód:
- 200 g serka wiejskiego
- 80 g mąki pełnoziarnistej
- ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
Przykładowe dodatki:
- mozzarella light (bez tłuszczu)
- grillowana lub gotowana pierś z kurczaka
- ulubione warzywa (np. papryka, cebula, pieczarki, pomidory, szpinak)
- opcjonalnie: sos pomidorowy i przyprawy (oregano, bazylia, czosnek granulowany)
Sposób przygotowania
1. W misce połącz serek wiejski, mąkę pełnoziarnistą i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.
2. Rozgrzej patelnię z nieprzywierającą powłoką. Nie dodawaj oleju.
3. Wyłóż masę na patelnię i uformuj okrągły placek przypominający spód do pizzy.
4. Smaż na średnim ogniu przez kilka minut, aż spód się zarumieni i będzie na tyle stabilny, by można go było obrócić.
5. Ostrożnie przewróć placek na drugą stronę.
6. Posmaruj opcjonalnie cienką warstwą sosu pomidorowego, następnie dodaj mozzarellę light, kawałki piersi z kurczaka oraz wybrane warzywa.
7. Przykryj patelnię pokrywką i smaż jeszcze kilka minut, aż ser się roztopi, a dodatki będą gorące.
8. Przed podaniem dopraw oregano, bazylią lub świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego!