Metylofenidat (MPH)
04.04.2026, 07:19
Konrad Curze nie bierz tego za porade, ale osobiscie mph podchodzi mi tylko w mixie z alkoholem, przez to ze w obecnosci etanolu mph metabolizuje w bardziej euforyczny eph, samo mph to czysta produktywnosc w pigulce
04.04.2026, 11:20
jesteś pewien że to wpływ alkoholu na metabolizm mph a nie poprostu efekt miksu? pierwszy raz o tym słyszę
05.04.2026, 00:05
daniel776 metylofenidat zawiera dokładnie ten sam motyw strukturalny kluczowy dla efektów, co kokaina, tzn. octan metylu. I tu i tu jest łatwo metabolizowany przez enzymy wątrobowe (następuje hydroliza estrowej grupy metylowej) i zostawia w przypadku MPH kwas rytalinowy (ritalinic acid), nieaktywny metabolit, a w przypadku koksu benzoiloekgonina. Do obu substancji wtedy tam w miejscu gdzie zostaje grupa hydroksylowa łatwo podpina się etanol. Co prawda EPH/kokaetylen nie powstają w jakichś ogromnych ilościach, raczej niewielkich, i ogólnie dane z jednego źródła o kokaetylenie mówią jedne rzeczy (mocniejszy od kokainy), inne zupełnie inne (marginalnie aktywny), ale no, faktem jest że powstaje.
Dzisiaj, 00:07
Mam medikinet 20 dla mnie syf z pregabą troche lepiej ale nie polecam.
1.Gdzie moj anioł stróz sie zastanawiam.
2.Jebac psy jarac towar,jak nie pali to na browar !.
2.Jebac psy jarac towar,jak nie pali to na browar !.