Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Harm reduction
17.05.2026, 17:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.05.2026, 18:36 przez włodzimierz.)
Macie jakieś porady na harm reduction przy psychodelikach?
Brałem w życiu tylko raz mała dawkę LSD i mała i średnia grzybów, ostatni raz pół roku temu, a mam mocniejsze widzenie mętów ciała szklistego oka i chyba VSS albo HPPD, jak na coś spojrzę i dosłownie sekundę później gdzie indziej to widzę jakby cień tamtego poprzedniego taki zanikający przez kilka sekund.
Brałem w życiu tylko raz mała dawkę LSD i mała i średnia grzybów, ostatni raz pół roku temu, a mam mocniejsze widzenie mętów ciała szklistego oka i chyba VSS albo HPPD, jak na coś spojrzę i dosłownie sekundę później gdzie indziej to widzę jakby cień tamtego poprzedniego taki zanikający przez kilka sekund.
Ja jestem tym, który puka
17.05.2026, 18:11
to nie jest tylko od psychodelikow, mam to od dobrych 9 lat i zrobilo mi sie to po pierwszych razach z krysztalami niewiadomego skladu, męty mocno widoczne i latajace zgodnie z ruchem oczu gdy jest jasno, a do tego biale kropki migajace przy patrzeniu w czyste, niebieskie niebo lub na snieg
mialem okres w ktorym bylem 2,5 roku trzezwy i mimo wszystko to nie minelo, wiec moze cie zasmuce, ale tak juz raczej bedzie zawsze
mialem okres w ktorym bylem 2,5 roku trzezwy i mimo wszystko to nie minelo, wiec moze cie zasmuce, ale tak juz raczej bedzie zawsze
Siadamy do dużej gry. Ty jesteś fascynat, więc ten dom przegrywasz. Ty jesteś przegrany – ja jestem wygrany. Ty nie masz domu – a ja? – Ja także go nie mam. Bo wygrałem tylko złotówki. I każda gra ma taką właśnie przemienność: różne wartości potrafi zamienić na złotówki. Ale odwrotnie… nie da się, niestety.
17.05.2026, 18:38
Dead Nightmares
Ale może chociaż można jakoś przeciwdziałać, albo zmniejszyć jakimś sposobem to oprócz operacji
Dead Nightmares
Ale może chociaż można jakoś przeciwdziałać, albo zmniejszyć jakimś sposobem to oprócz operacji
Dead Nightmares
Ja jestem tym, który puka
Niekoniecznie to jest na zawsze, bo u niektórych jest to na zawsze, a u niektórych tylko tymczasowo i z czasem mija całkowicie i nie zawsze przyczyną są substancje, a niektórzy chorzy na to nigdy nic nie brali i też to mają. No, ale jest to chyba związane z serotoniną i jej nieprawidłowym poziomem i u różnych szczególnie podatnych na to osób może to zostać wywołane i wyzwolone przez halucynogeny, SSRI, SNRI i euforyki (empatogeny), chociaż dzieje się to u osób, które widocznie miały do tego skłonności i miały już wcześniej duże ryzyko i skłonności do zachorowania i mogły tak czy siak zachorować na to wcześniej czy później, a psychodeliki mu jedynie to wyzwoliły.
Sygnatura