Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Jakie masz podejście do całkowitej zmiany pracy? 10/06/26
14.06.2026, 17:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2026, 17:28 przez SztywnyMisza.)
Wyjebane mam jak mi sie juz nie podoba to zmieniam
8 godzin(y) temu
Z uwagi na wiek, doświadczenie jakie już zdobyłem oraz to że bardzo lubię pracować na zewnątrz, byłoby to dla mnie bardzo trudne. Dopóki pozwoli mi zdrowie będę jebał w budowlance.
Jest jeszcze kwestia tego, że ten zawód będzie się z czasem zmieniał w zawód premium i to myślę, że nastapi to w ciągu najbliższej dekady.
Po prostu młodzi nie mają ochoty pracować fizycznie a ci co chcą to mają dwie lewe ręce więc wszystko pójdzie w górę, ceny za budowę domów/mieszkań, stawki dla pracowników żeby ich zatrzymać no i wasze ukochane kredyty hipoteczne
No i mnie nie zastąpi nigdy AI😎
Jest jeszcze kwestia tego, że ten zawód będzie się z czasem zmieniał w zawód premium i to myślę, że nastapi to w ciągu najbliższej dekady.
Po prostu młodzi nie mają ochoty pracować fizycznie a ci co chcą to mają dwie lewe ręce więc wszystko pójdzie w górę, ceny za budowę domów/mieszkań, stawki dla pracowników żeby ich zatrzymać no i wasze ukochane kredyty hipoteczne

No i mnie nie zastąpi nigdy AI😎
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży gdy się nią dzieli.
8 godzin(y) temu
TYTUS
To zawsze był po części zawód premium.
Wbrew powszechnemu przekonaniu, to w budowlance zarabia się bardzo dobrze.
No chyba, że mowa o ćpunach murarzach, którzy jebią po 18 godzin dziennie za 10zł na godzinę i jeszcze się z tego cieszą, bo stać ich na 5 fety i 3 konserwy dziennie.
W 2017 roku na wylewkach miałem płacone 1,30zł na metr, a robiliśmy 200-250 metrów dziennie. Czasami więcej jak cienko szło.
W 2018 na tynkach miałem dniówkę 350zł.
To wszystko było 8-9 lat temu, więc teraz pewnie pieniędze są horendalne.
Niech kurwy nauczycielki (specjalistki od dwmotywacji) dalej mówią uczniom, że jak nie będą się uczyć to będą kopać rowy. Uczniowie po wyrobieniu uprawnień na koparkę i zobaczeniu pierwszej wypłaty miło się zaskoczą, że zarabiają 4krotnosc wypłaty tej kurwy, która ich straszyła.
To zawsze był po części zawód premium.
Wbrew powszechnemu przekonaniu, to w budowlance zarabia się bardzo dobrze.
No chyba, że mowa o ćpunach murarzach, którzy jebią po 18 godzin dziennie za 10zł na godzinę i jeszcze się z tego cieszą, bo stać ich na 5 fety i 3 konserwy dziennie.
W 2017 roku na wylewkach miałem płacone 1,30zł na metr, a robiliśmy 200-250 metrów dziennie. Czasami więcej jak cienko szło.
W 2018 na tynkach miałem dniówkę 350zł.
To wszystko było 8-9 lat temu, więc teraz pewnie pieniędze są horendalne.
Niech kurwy nauczycielki (specjalistki od dwmotywacji) dalej mówią uczniom, że jak nie będą się uczyć to będą kopać rowy. Uczniowie po wyrobieniu uprawnień na koparkę i zobaczeniu pierwszej wypłaty miło się zaskoczą, że zarabiają 4krotnosc wypłaty tej kurwy, która ich straszyła.
W kielni zero, a kielon napełnia się
7 godzin(y) temu
No nie xd
Zarobki nie są horendalne, są w okolicach średniej krajowej, uważam że i tak są za niskie, budowlaniec z doswiadczeniem powinien zarabiać obecnie 10 000zł
Zdrowia straconego nie odzyskasz.
A co do operatora koparki to obecnie szału nie ma, mają mniej ode mnie xd
Jedynie ci co mają własny sprzęt zarobią koło 10k
Zarobki nie są horendalne, są w okolicach średniej krajowej, uważam że i tak są za niskie, budowlaniec z doswiadczeniem powinien zarabiać obecnie 10 000zł
Zdrowia straconego nie odzyskasz.
A co do operatora koparki to obecnie szału nie ma, mają mniej ode mnie xd
Jedynie ci co mają własny sprzęt zarobią koło 10k
7 godzin(y) temu
XD
Zmień pracodawcę, bo ktoś Ci robi wiadomo co w wiadomo co
7 godzin(y) temu
TYTUS
Piszesz że
Cyt.
"Po prostu młodzi nie mają ochoty pracować fizycznie a ci co chcą to mają dwie lewe ręce więc wszystko pójdzie w górę"
To prawda ale niekoniecznie że pojdzie w górę (ale oby tak bylo )
Bo gdy migracja zaczela byc do nas pompowana z każdego kierunku co zżera tym idzie ławice wielu tych co będą jebac za połowę może ciut więcej i tym samym stawki utknął w martwym punkcie.
Nie musi ale moze tak byc
Piszesz że
Cyt.
"Po prostu młodzi nie mają ochoty pracować fizycznie a ci co chcą to mają dwie lewe ręce więc wszystko pójdzie w górę"
Bo gdy migracja zaczela byc do nas pompowana z każdego kierunku co zżera tym idzie ławice wielu tych co będą jebac za połowę może ciut więcej i tym samym stawki utknął w martwym punkcie.
I'm not searching for happiness
I'm searching for peace
I'm searching for peace
7 godzin(y) temu
GlasshanD
Kraje Europejskie ubogaca się kulturowo uchodźcami, którzy nie chcą i nie będą pracować.
Oni przyjeżdżają po to, żeby polskie kobiety nie zapomniały czym jest zły dotyk albo wymuszony seks, a polscy mężczyźni czym jest nóż w otrzewnej z powodu różnicy w wierze.
Ci którzy chcą pracować zostali w Afryce.
Kraje Europejskie ubogaca się kulturowo uchodźcami, którzy nie chcą i nie będą pracować.
Oni przyjeżdżają po to, żeby polskie kobiety nie zapomniały czym jest zły dotyk albo wymuszony seks, a polscy mężczyźni czym jest nóż w otrzewnej z powodu różnicy w wierze.
Ci którzy chcą pracować zostali w Afryce.
doxyou
Faktycznie zapomniałem skąd tak naprawdę ci nowi fachowcy są importowani i jak bogatą kulturą chcą sie tu z nami podzielić wszystko co napisałeś jest okrutnie smutnym faktem jaki jest główny i prawdopodobnie jedyny cel wizyty tych w znacznej mierze prymitywów i jest to przerażające jak o tym pomyśleć wiedząc co przez to spotkalo już inne kraje EU które przez nich upadają i krwawią krwa jego mać
Faktycznie zapomniałem skąd tak naprawdę ci nowi fachowcy są importowani i jak bogatą kulturą chcą sie tu z nami podzielić wszystko co napisałeś jest okrutnie smutnym faktem jaki jest główny i prawdopodobnie jedyny cel wizyty tych w znacznej mierze prymitywów i jest to przerażające jak o tym pomyśleć wiedząc co przez to spotkalo już inne kraje EU które przez nich upadają i krwawią krwa jego mać
I'm searching for peace
I'm searching for peace
6 godzin(y) temu
( 7 godzin(y) temu)doxyou napisał(a): XD
Nie ma takiej potrzeby, to raz.
A dwa, mało kto płaci wiecej, no chyba że miałbym prawko i ogarniałbym bez zająknięcia dosłownie wszystko wtedy pensja idzie dużo wyżej.
( 7 godzin(y) temu)GlasshanD napisał(a): TYTUS
Piszesz że
Cyt.
Nie , oni nie chcą pracować, Granatnik wyjasnił po co oni tu przyjeżdżają xd
6 godzin(y) temu
TYTUS
Tak wiem
bo ci co chcieli przyjechać aby pracować przestrzegać prawa ,szanowac naszą kulturę i ogolnie żyć jak człowiek już tu są i wielu więcej ich nie będzie, bo ci nowi to przede wszystkim afrykańskie odpady z maczetami i to nic innego jak inwazja na nasz kraj naszą wolność i życie i tezeba to utylizować bo są bezposrednim ogromnym zagrożeniem
Tak wiem
bo ci co chcieli przyjechać aby pracować przestrzegać prawa ,szanowac naszą kulturę i ogolnie żyć jak człowiek już tu są i wielu więcej ich nie będzie, bo ci nowi to przede wszystkim afrykańskie odpady z maczetami i to nic innego jak inwazja na nasz kraj naszą wolność i życie i tezeba to utylizować bo są bezposrednim ogromnym zagrożeniem
I'm searching for peace
I'm searching for peace