Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Lęki jak sobie z tym radzicie?
8 godzin(y) temu
Otóż założyłem też temat żeby podpytać się was jak radzicie sobie z lękami? Czy wspomagacie się doraźnie substancjami, czy macie jakieś inne sposoby na to? Mam osobę, która sobie z tym nie radzi i nie wiem jak jej kurwa pomóc.
8 godzin(y) temu
Najlepiej zaczac od zlokalizowania źródła lęku, co konkretnie go wywołuje. Bo ciężko zwalczać lęki co się rozkładają w podświadomości. Trzeba sobie uświadomić jak bardzo te lęki są małe i że tak na prawdę boimy się czegoś, co ostatecznie nie jest aż tak złe.
Maniek napisał 7 godzin(y) temu:
Nie cytuj poprzedniej wypowiedzi, gdy bezpośrednio na nią odpowiadasz. Proszę używać opcji 'Szybka Odpowiedź' lub proszę oznaczać użytkownika do którego kierujesz swoje słowa.
Nie cytuj poprzedniej wypowiedzi, gdy bezpośrednio na nią odpowiadasz. Proszę używać opcji 'Szybka Odpowiedź' lub proszę oznaczać użytkownika do którego kierujesz swoje słowa.
8 godzin(y) temu
Od biedy może zacząć od Pregabaliny, niektórym pomaga. Ja biorę na ból neuropatyczny, ale odczuwam też bardzo delikatne działanie anksjolityczne. Nietoksyczna narządowo, uzależnia dużo mniej niż benzodiazepiny. W moim przypadku, odstawienie na Cold Turkey z dawek 600-1000mg/d przez 5 miesięcy obeszło się bez praktycznie żadnych ekscesów, kilka dni obniżonego nastroju.
Jeśli benzo, to raczej długodziałające, żeby nie wjebał się w redosowanie co chwilę (bo jest fajnie), a co za tym idzie ciężkie uzależnienie.
Klonazepam działa stabilnie przeciwlękowo przez cały dzień.
Lorazepam też można rozważyć, ale nawet w rozsądnych dawkach potrafi wyciąć Ci z pamięci pół dnia.
Diazepam... Trochę bardziej rozlewający, średnio się nadaje do brania "na dzień".
Odstawienie benzo oczywiście na diazepamie i redukcji dawek.
Jeśli benzo, to raczej długodziałające, żeby nie wjebał się w redosowanie co chwilę (bo jest fajnie), a co za tym idzie ciężkie uzależnienie.
Klonazepam działa stabilnie przeciwlękowo przez cały dzień.
Lorazepam też można rozważyć, ale nawet w rozsądnych dawkach potrafi wyciąć Ci z pamięci pół dnia.
Diazepam... Trochę bardziej rozlewający, średnio się nadaje do brania "na dzień".
Odstawienie benzo oczywiście na diazepamie i redukcji dawek.
W kielni zero, a kielon napełnia się
8 godzin(y) temu
Benzo to ostatnia droga, która byłaby brana pod uwagę. Wystarczy piekła jej po wenlafaksynie miała pierdolca w głowie. Escitil teraz przyjmuje, ale to za mało.
( 8 godzin(y) temu)HariboWPP napisał(a): Benzo to ostatnia droga, która byłaby brana pod uwagę. Wystarczy piekła jej po wenlafaksynie miała pierdolca w głowie. Escitil teraz przyjmuje, ale to za mało.
CAŁYM SERCEM JEBIĘ JAKIEKOLWIEK ANTYDEPRESANTY - BEZ UZASADNIENIA
W kielni zero, a kielon napełnia się
U mjie lęków że z halogenem szukac ale gdy już jakis zaczepiał to parzyłem melisę z dwóch saszetek i 1 mięty + dzoj z haszykiem ew.z ziołem i odpowiedni mindset po takim zestawie naprawczym żaden nie wynurzał się juz z nory przez jakis czas albo na zawsze zależy jaki to byl zawodnik jak głęboko zakłócał sygnał
I'm not searching for happiness
I'm searching for peace
I'm searching for peace