Xanax (0,8mg Clobromazolam) - Opinie o produkcie
03.08.2026, 19:55
Inne benzodiazepiny lub "z-drugs" (np. bromazolam, klonazolam, fenazepam, zolpidem, zopiklon) – w rejestrach zgonów klobromazolam był wielokrotnie wykrywany łącznie z fenazepamem, co znacząco zwiększało toksyczność.
Inne leki działające depresyjnie na OUN: leki przeciwpsychotyczne (neuroleptyki), niektóre leki przeciwdepresyjne, leki przeciwdrgawkowe, leki nasenne, uspokajające leki przeciwhistaminowe (np. z difenhydraminą, hydroksyzyną), środki do znieczulenia ogólnego – wszystkie one addycyjnie wzmagają sedację i ryzyko depresji oddechowej.
Gabapentynoidy (pregabalina, gabapentyna) – klinicznie znane jako częsta przyczyna wzmożonej sedacji i depresji oddechowej w połączeniu z benzodiazepinami, choć nie wymieniono ich osobno w wyszukanych źródłach dot. samego klobromazolamu, jest to znana zasada klasy leków.
W raportach toksykologicznych z Australii zgony związane z klobromazolamem w 13 z 14 przypadków wynikały z połączenia z innymi lekami psychotropowymi, co potwierdza, że mieszanie z jakąkolwiek substancją działającą na OUN znacząco zwiększa ryzyko zgonu.
Korzystałem z AI Perplexity.
Moim zdaniem lepiej byłoby gdyby hajlajf zamienił to benzo na:
Alprazolam np. Ksalol.
Inne leki działające depresyjnie na OUN: leki przeciwpsychotyczne (neuroleptyki), niektóre leki przeciwdepresyjne, leki przeciwdrgawkowe, leki nasenne, uspokajające leki przeciwhistaminowe (np. z difenhydraminą, hydroksyzyną), środki do znieczulenia ogólnego – wszystkie one addycyjnie wzmagają sedację i ryzyko depresji oddechowej.
Gabapentynoidy (pregabalina, gabapentyna) – klinicznie znane jako częsta przyczyna wzmożonej sedacji i depresji oddechowej w połączeniu z benzodiazepinami, choć nie wymieniono ich osobno w wyszukanych źródłach dot. samego klobromazolamu, jest to znana zasada klasy leków.
W raportach toksykologicznych z Australii zgony związane z klobromazolamem w 13 z 14 przypadków wynikały z połączenia z innymi lekami psychotropowymi, co potwierdza, że mieszanie z jakąkolwiek substancją działającą na OUN znacząco zwiększa ryzyko zgonu.
Korzystałem z AI Perplexity.
Moim zdaniem lepiej byłoby gdyby hajlajf zamienił to benzo na:
Alprazolam np. Ksalol.
03.08.2026, 20:13
Dzięki za odpowiedź, ciekawy jestem jak to jest z neuroleptykami i SSRI. Boje się zarzucać i chyba słusznie.
04.08.2026, 13:26
Zarzuculem jednak wczoraj pol tabsa i spalem jak dzidziuś. Spróbuje jeszcze dzisiaj wieczorem z druga połówką.
05.08.2026, 21:15
Tak, wszystko git. Znowu zasnąłem nie pamiętam kiedy i spałem twardym snem do rana.