Jak i gdzie kupić Bitcoiny?
03.09.2026, 22:47
Jak kupić to w bitomacie lub kantorze stacjonarnym i przelać na portfel najlepiej.
Sygnatura
03.09.2026, 23:39
(03.09.2026, 21:50)smakosz napisał(a): a dlaczego nie założyłeś sobie normalnego portfela? Co masz im powiedzieć? No kurwa, że jesteś inwestorem i zamierzasz dorobić się fortuny na kryptowalutachchuj ich to interesuje
Bo jestem leniwy, tak było szybciej, nie sądziłem że będą jakieś problemy
04.09.2026, 03:03
Heja wszystkim.
Czy na obecny czas można gdzieś kupić (w bitomacie albo kantorze) BTC bez weryfikacji danych? z tego co słyszałem to teraz trzeba zawsze podawać dane tożsamości przy zakupie za gotówkę. Czy to prawda? Bo musiałbym jechać w tym celu specjalnie do większego miasta żeby się zorientować, stąd moje pytanie, przepraszam jeśli głupie
Czy na obecny czas można gdzieś kupić (w bitomacie albo kantorze) BTC bez weryfikacji danych? z tego co słyszałem to teraz trzeba zawsze podawać dane tożsamości przy zakupie za gotówkę. Czy to prawda? Bo musiałbym jechać w tym celu specjalnie do większego miasta żeby się zorientować, stąd moje pytanie, przepraszam jeśli głupie
Wczoraj, 19:28
(16.09.2026, 22:44)kej9 napisał(a): dlaczego niby? to nie jest tak ze rozlicza sie przy sprzedazy krypto?
No ale transakcja przez btc pay traktowana jest chyba jakos odpłatne zbycie krypto . miałeś krypto i nie masz , więc sie pozbyłeś, inna sprawa czy z zyskiem czy bez , ale na upartego fiskus mógłby się doczepić, że nie zgłaszasz zbycia . No i się zastanawiam jaka jest powszechna praktyka tutaj. Bo dla mnie rozliczanie w PITcie tego typu zakupów (choć oczywiście w zeznaniu nie ma rodzaju transakcji) jest jak na razie największą barierą przed zakupami. ale jak padł sprawdzony vendor na TG, coraz bardziej kusi

chuj ich to interesuje