Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
4-MMC - Opinie o produkcie
Tak jak Ci napisałem, nie wiem, jak było, ale wyobraź sobie, że zamawiasz z Glovo/Uber Eats zakupy:
kefir 1,5% 4000 ml, mleko UHT 1 l 1,5%, oraz ser biały twarogowy 200 g półtłusty.
Kefir Ci smakuje – jest zgodny z zamówieniem. Mleko UHT – jest zgodne z zamówieniem.
Natomiast po przyjeździe kuriera, zamiast twarogu otrzymujesz ser feta, – gramatura jest zbliżona, ale jest to inny produkt.
Nie składasz reklamacji w tym momencie, a zazwyczaj masz na to tylko kilka godzin.
Po kilku miesiącach kontaktujesz się z obsługą, mówiąc, że wprawdzie ilościowo i pod względem gramatury się zgadzało,
ale ser pomylono dwa miesiące temu.
Zapewniam Cię, że 99-100% szans na odzyskanie pieniędzy jest nikła, ponieważ nawet paragon fiskalny może potwierdzać poprawność produktu, a fizycznie otrzymany produkt inny, jest trudny do udowodnienia po tak długim czasie jak było, wręcz niemożliwe.
Dlatego po błędnym zamówieniu należy złożyć reklamację przez aplikację, dołączając opis problemu, zdjęcie błędnego produktu oraz ewentualny skan paragonu. Czas na reakcję jest ograniczony do kilku godzin.
Wracajac do High-LifeMarket
W przypadku sklepu masz w regulaminie zapis:
9. W przypadku problemów z paczką lub dostawą, rozpatrujemy reklamacje indywidualnie.
W przypadku pytań dotyczących procesu zamówienia, reklamacji lub innych kwestii prosimy o kontakt pod adresem kontakt-highlife@proton.me
. Wiadomość musi zostać zaszyfrowana za pośrednictwem privnote.com lub temp.pm. Wiadomości e-mail niezaszyfrowane lub zawierające załączniki zostaną usunięte bez czytania.
Każda ze stron musi zapewnić spełnienie warunku umowy/dostawy/odbioru, na którą się zgodnie umawia przed zakupem.
Nie było żadnych ciastek, więc kupiłem zaprawę murarską !