Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Dlaczego reputacja oraz oceny posta powinny zniknąć?
Wczoraj, 20:12
Też nie jestem fanem reputacji i jak mówiłem - mógłbym jej nie mieć
Ale
Na pewno forum nie byłoby bez tego żywsze.
Reputacja nie odzwierciedla wiedzy, ale subiektywną oceną czyjegoś wpisu i o ile moja własna reputacja mało mnie obchodzi, to jednak lubię kliknąć komuś plusa jeśli napisze coś ciekawego/mądrego albo coś z czym się zgadzam, albo minusa za bzdurę.
W przypadku reputacji działa ta sama zasada co w grach komputerowych.
Grałeś 1,5 godziny i przeszedłeś kolejny poziom - dopamina - chęć dalszej gry, żeby przejść kolejne poziomy.
Dostałeś plusa - dopamina - chęć pisania dalej, żeby dostać kolejnego.
O ile ani Ciebie ani mnie specjalnie nie obchodzi ilość reputacji, to jednak pewnych niezależnych procesów mózgu nie oszukasz.
Ale
Na pewno forum nie byłoby bez tego żywsze.
Reputacja nie odzwierciedla wiedzy, ale subiektywną oceną czyjegoś wpisu i o ile moja własna reputacja mało mnie obchodzi, to jednak lubię kliknąć komuś plusa jeśli napisze coś ciekawego/mądrego albo coś z czym się zgadzam, albo minusa za bzdurę.
W przypadku reputacji działa ta sama zasada co w grach komputerowych.
Grałeś 1,5 godziny i przeszedłeś kolejny poziom - dopamina - chęć dalszej gry, żeby przejść kolejne poziomy.
Dostałeś plusa - dopamina - chęć pisania dalej, żeby dostać kolejnego.
O ile ani Ciebie ani mnie specjalnie nie obchodzi ilość reputacji, to jednak pewnych niezależnych procesów mózgu nie oszukasz.
W kielni zero, a kielon napełnia się