Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Diagnoza ADHD oraz daleko idące marzycielskie plany.
Wczoraj, 05:28
(20.06.2026, 23:08)doxyou napisał(a): HariboWPP
Stary, w większym hurcie mogę sobie nabyć paczkę medikinetu za 250zł...
Wyjdzie mi to znacznie taniej niż bieganie po psychiatrach i robienie testów.
Alternatywnie - przebadana laboratoryjnie amfetamina 80%+ kosztuje koło 70-100 zł za gram (nie mówię o kofeinowych 15 procentowych gównach po 20zł/g)
Mogę sobie ją popakować w kapsułki po 20-30mg i mieć Elvanse 3 razy taniej niż apteczne
I tak i nie, elvanse nie jest klasyczna odmiana amfetaminy (mowie o dzialaniu) tylko tzw."Prawoskretna" inaczej mowiac pozbawiona jej euforycznego dzialania. To co zapakujesz w kapsy nadal bedzie tym samym produktem, tyle ze w kapsulkach
Tak jak ci pisalem, na pewno nie zaczynal bym od wejscia do gabinetu i naleganie o przepisanie elvanse, nie chetnie wypisuja glupi medikent czy inne zamienniki a co dopiero o elvanse o ktory toczy sie zawzieta dyskusja o wycofanie z obrotu tak jak to mialo miejsce w przypadku Attentinu ktory w niemczech jest przepisywany natychmiast po zdiagnozowaniu adhd, w przypadku add przepisuja medikent ktory nomen omen jest przeznaczony wlasnie do radzenia sobie z tym wlasnie Konwalia2568 stad prawdopodobnie twoje hustawki emocjonalne, ale szereg efektow nie porzadanych w przypadku metylofenidatu jest o wiele wiecej bo ja np zwyczajnie dostaje przerazajacej biegunki, sama mysl ze nie utrzyma sie zanim dojdzie do lazienki kazdy z adhd wie czym sie moze skonczyc a jeszcze trzeba dodac zapominanie o podstawowych czynnosciach jak spozywanie wody i mamy gotowy przepis na duzy problem
Generalnie przy pierwszych wizytach juz po zdiagnozowaniu, nie naciskaj na leki bo efekt bedzie odwrotny od zamierzonego. Druga rzecz, dobry lekarz w przypadku dodatkowej diagnozy depresj - powtarzam dobry lekarz - przepisze ci jedyny w polsce dostepny lek na depresje u osob z adhd a zarazem jeden z dwoch istniejacych, czyli Bupoprion ktory generalnie mozna powiedziec jest wykastrowanym 3cmc
ale w przypadku wahan nastroju czy podminowania ze tak to ujme, zdziala cuda a zarazem nie uposledzi nam niczego bardziej niz jest "uposledzone". Swoja droga adhd to nie przypadlosc, tylko pierwotny gen lowcy ktory z biegiem czasu niestety nie ewoluowal jako ze dopiero od nie dawna mamy czas wzglednego spokoju, z feta nie przesadzaj bo dowiesz sie czym jest drzemka z szeroko otwartymi oczami, i nie mowie tutaj o braku snu
posiadacze adhd wiedza doskonale co mam na mysli.Jak juz sie bedziesz diagnozowal to przy okazji wez pod lupe rowniez aspergera, bo to w 9 na 10 przypadkow wystepuje w duecie.
Swoja droga ja normuje to zwyklymi stimami typu nep czy mdphp, dorazne spozycie i krotki czas trwania bardzo mi pasuje a przy okazji nie zajezdzam az tak organizmu fundujac mu cos co dla niego nie jest naturalnym stanem ale pamietajmy rowneiz ze kazdy jest inny.
Hexenem czy apvp nie ustabilizujesz adhd
znaczy owszem bedzie dzialac, ale obie te substancje maja swoje dodatkowe cechy i profil dzialania ktory bedzie pchal cie w konkretna strone dodatkowo podpuszczajac cie do poprawienia, ja hexa biore dla zabawy bo go zwyczajnie lubie.Nep i mdphp nadaja sie glownie z uwagi bycia w zasadzie pustym stimem, oczywiscie jak sie nie przesadzi.
Vapowanie w tym przypadku jest wykluczone, bo wtedy zmienia sie oddzialywanie jako ze zaciagamy sie dymem/para a nie wprowadzamy substancji fizycznie do organizmu. Najlepsza droga podania bedzie do 15/20mg w kapsulce, to nie ma cie pierdolnac tylko byc w tle a podane doustnie bedzie miec jakies 40 do 50% slabsze dzialanie, z tym ze wtedy dluzsze dzialanie w zaleznosci od naszego metabolizmu.
Zanim jednak podejmiesz kroki w "farmakologii" to niech zdiagnozuje lekarz, bo znajdzie sie pare przypadlosci ktore bardzo dobrze potrafia nasladowac objawy adhd, chociazby taki Border czy BPD i to nawet do takiego stopnia ze po przyjeciu substancji stymulujacej tymczasowo ustapi dolegliwosc, albo to co myslisz ze jest adhd tak naprawde moze byc tez add.
W teorii mozna wstepnie zawezic co konkretnie mamy do 2 pozycji, jezeli bawiles sie kiedykolwiek w opio to jakbys mogl powiedziec jak na ciebie dzialaly, na kazda osobe z adhd generalnie opio dziala prawie tak samo, poza spersonalizowanymi odchylami glowny profil dzialania pozostaje niezmienny
Stimy b/k sa tansze od elvanse, dzialanie bardziej niz zblizone to po chuj przeplacac ?