Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Jakie substancje najbardziej niszczą zęby i jak dbacie o swój piękny uśmiech?
28.02.2023, 12:48
Przez szczękościsk, i bruksizm narobiłem sobie trochę syfu w uzębieniu
Nie raz jak waliłem klefa całą noc to pare dni zęby bolały, bo... właśnie
GUMA DO ŻUCIA, najlepiej dwie paczki nawet. Ja ostatnio żrąc jak tłumok 3-cmc coś sobie ukruszyłem, więc to podstawa ! Oczywiście w grę wchodzą też substytuty (wkładało się np. husteczki higieniczne do ryja i inne rzeczy - choć to nie do końca bezpieczne, można zapomnieć na grubej bombie co masz w gębie i jest ryzyko zadławienia). Na sczęście więc są środki zapobiegawcze
Co najbardziej niszczy uzębienie ? Brak higieny (wow ale to było mądre). Staram się myć zęby 2 razy dziennie, oraz okazyjnie używam płynu do płukania typu elmex. Z używek, to alkohol - tak bardzo niepozorna odpowiedź - wg. mnie najbardziej niszczy zęby. Etanol jest przecież rozpuszczalnikiem, i tankując browary non-stop, to problemy z zębami są zapewnione. Wręcz się rozpuszczają...
Nie raz jak waliłem klefa całą noc to pare dni zęby bolały, bo... właśnieGUMA DO ŻUCIA, najlepiej dwie paczki nawet. Ja ostatnio żrąc jak tłumok 3-cmc coś sobie ukruszyłem, więc to podstawa ! Oczywiście w grę wchodzą też substytuty (wkładało się np. husteczki higieniczne do ryja i inne rzeczy - choć to nie do końca bezpieczne, można zapomnieć na grubej bombie co masz w gębie i jest ryzyko zadławienia). Na sczęście więc są środki zapobiegawcze
Co najbardziej niszczy uzębienie ? Brak higieny (wow ale to było mądre). Staram się myć zęby 2 razy dziennie, oraz okazyjnie używam płynu do płukania typu elmex. Z używek, to alkohol - tak bardzo niepozorna odpowiedź - wg. mnie najbardziej niszczy zęby. Etanol jest przecież rozpuszczalnikiem, i tankując browary non-stop, to problemy z zębami są zapewnione. Wręcz się rozpuszczają...
JAKOŚ TRZEBA PCHAĆ TO ZJEBANE ŻYCIE, CO NIE ? MAIL DZIAŁA