UK
Wczoraj, 17:49
(Wczoraj, 17:43)TYTUS napisał(a): Przypominam tylko że Wielka Brytania jest poza Unią europejska i wszystkie przesyłki przechodzą pełną kontrolę celno - skarbowa.
Natomiast przesyłki wewnątrz wspólnotowe przechodzą tylko wyrywkową kontrolę bezpieczeństwa.
Także o wiele bezpieczniej jest wewnątrz uni niż z poza niej i to jeszcze dwa razy (tam i powrót)
Zresztą nie jestem pewien czy vendorzy w ogóle wysyłają na wyspy.
Dostalem quote ze jesli znalazlbym kogos w UK to lepiej zebym wyslal do tej osoby i ta osoba do mnie, wiec temu te pytania a jesli skoro sam tak poleca to chyba wysyla skoro do polski mowi ze nie ma co wprost + sa refundowane jesli nie dojdzie, paczka wiadomo ze dluzej idzie i ryzyko ze w uk tez moze zajebac dla siebie i zghostowac
(Wczoraj, 17:50)TYTUS napisał(a): Wysyłanie tego na około nie ma sensu
Nie znam sie, moze tak byc no ale po prostu tak mi napisal vendor ze bezpieczniej jest bo tam podobno malo co trzepia takie paczki(???). Na dodatek widzialem na forum takim sterydowym ze wlasnie ludzie opowiadaja o tym- triangular shipping - less chance for package seized. Ja sam tylko podpytalem o osobe w uk, znac sie nie znam raz zamawialem ale to z gosciem co mial magazyn w eu to jakos to robil, chyba ze do NL np ale to chb brak roznicy do PL od razu a NL