Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market
10.09.2026, 16:27
(10.09.2026, 10:57)PiotranosPL napisał(a): Ja złożyłem zamówienie *na początku tygodnia popołudniu, nadal czekam na kod. Wszyscy chwala szybka wysyłkę, ale dla mnie ona nigdy nie jest taka szybka 😁
Dokładnie też tak mam i czekam , z tym , że wcześniej przychodziły mi potwierdzenia zamówień a teraz brak , ale czytałem wcześniej , że teraz tak jest ze tylko kodzik przychodzi
, z tym ze wcześniej było mega szybko teraz czekamy , no cóż , różnie to lata
Wiadomosci z potwierdzeniem To juz moze 10 msc nie wysylaja
Przeciez zamowiliscie na poczatku tygodnia ..... co przezywacie szybokscia wysylki czas jest do 5 sni roboczych
Najbardziej przezywajacy to ci z 3 postami
Przeciez zamowiliscie na poczatku tygodnia ..... co przezywacie szybokscia wysylki czas jest do 5 sni roboczych
Najbardziej przezywajacy to ci z 3 postami
10.09.2026, 17:37
Nie przeżywamy, ja tylko mówię, że ludzie chwalą się wszedzie że "48h i paka u mnie" gdzie ja zamawiałem 2 razy i drugi raz z rzędu trafia mi się czekać na paczkę już 5 dzień
Stresujące to bo jak dojdzie paka mi w piątek o 17 a wyjeżdzam o 12 to do poniedzialku nie będzie ona czekać w maszynie i pewnie będę musiał dopłacać za wysyłkę ponowną jak wróci do nadawcy przez to, że V czeka z wysyłka kilka dni po tym jak otrzymał siano, zamiast zrobić chociaż w nastepny dzień roboczy
Stresujące to bo jak dojdzie paka mi w piątek o 17 a wyjeżdzam o 12 to do poniedzialku nie będzie ona czekać w maszynie i pewnie będę musiał dopłacać za wysyłkę ponowną jak wróci do nadawcy przez to, że V czeka z wysyłka kilka dni po tym jak otrzymał siano, zamiast zrobić chociaż w nastepny dzień roboczy
10.09.2026, 17:56
Takie życie niestety. Raz jest na czas a drugi raz jest później. Nie zawsze to wina V. Zależy czy kurier ją wrzuci na pakę do dostarczenia czy zostawi i zabierze ją na drugi dzień.
10.09.2026, 18:55
Jesli dzis w nocy nie otrzymasz.kodu to na 99% tak bedzie
*Firma przewozowa* nie ma czegos takiego jak przedluzenie czasu na odbior paczki po doplaceniu tam moze 10zl ? Lepiej zrobic to w ten sposob niz zeby ta paka latala w ta i spowrotem
*Firma przewozowa* nie ma czegos takiego jak przedluzenie czasu na odbior paczki po doplaceniu tam moze 10zl ? Lepiej zrobic to w ten sposob niz zeby ta paka latala w ta i spowrotem
10.09.2026, 18:59
Tak się da niestety tylko przez aplikację, która w tym wypadku nie wchodzi w grę - słowa Vendora :C Kody latają też o takich godzinach?
Dokładnie. Jeśli paka zostanie nie odebrana to wróci do " nadawcy " a jeśli wróci do nadawcy to HL jej nie odbierze bo nie będzie sobie robił przypalu więc przepadnie. A to wiąże się ze reshipu ci już nie zrobi, bo po prostu jej nie odebrałeś. Wiec poproś ziomka jakiegoś aby odebrał ja za ciebie, bo jak wróci to nie będziesz miał ani towaru ani pieniędzy. Więc nie schizuj tylko szukaj osoby która to odbierze.
10.09.2026, 19:11
A skąd pewność, że nie ma możliwości, że mogę po prostu V przesłać znów pieniądze za wysylkę i zrobi to ponownie?
Bądźmy ludzmi, zdażają sie takie sytuacje, chyba mnie V w ten sposób by nie potraktował?
Bądźmy ludzmi, zdażają sie takie sytuacje, chyba mnie V w ten sposób by nie potraktował?
10.09.2026, 19:21
Bo to juz bylaby przesada ? Bhp jakies trzeba utrzymywac to nie allegro czy olx a nie bawic sie bo ktos paki nie odebral wiesz ze leci paka siwdzisz w domu albo tak jak kolega wyzej musisz miec kogos zaufanego co zrobi to za ciebie
10.09.2026, 19:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.09.2026, 19:37 przez PiotranosPL.)
Haha, to zabawne, że tylko dlatego, że zamawiamy jakieś nielegalne RC to prawo klienta powinniśmy mieć gdzieś i z otwartą gębą cieszyć się, że ktoś z łaski nam wysłał paczkę
. Jeśli uważasz, że to okej to spoko. Ja jako Vendor raczej stawiałbym na zadowolenia klienta, jeśli ponowna wysyłka to za dużo dla niego, to w takim razie przykro 
Edit: Dobra, teraz rozumiem o co Wam chodzi, nie pomyślałem, że V musi ponownie odebrać paczkę a to wiąże się z przypałem. (Chociaż nie rozumiem też do konca dlaczego, myślicie że policja może czaić się przy paczkomacie i sprawdzać kto ją odbiera?)
. Jeśli uważasz, że to okej to spoko. Ja jako Vendor raczej stawiałbym na zadowolenia klienta, jeśli ponowna wysyłka to za dużo dla niego, to w takim razie przykro 
Edit: Dobra, teraz rozumiem o co Wam chodzi, nie pomyślałem, że V musi ponownie odebrać paczkę a to wiąże się z przypałem. (Chociaż nie rozumiem też do konca dlaczego, myślicie że policja może czaić się przy paczkomacie i sprawdzać kto ją odbiera?)
Maniek napisał 10.09.2026, 19:35:
Nie cytuj poprzedniej wypowiedzi, gdy bezpośrednio na nią odpowiadasz. Proszę używać opcji 'Szybka Odpowiedź' (w każdym wątku na samym dole) lub proszę oznaczać użytkownika do którego kierujesz swoje slowa.
Nie cytuj poprzedniej wypowiedzi, gdy bezpośrednio na nią odpowiadasz. Proszę używać opcji 'Szybka Odpowiedź' (w każdym wątku na samym dole) lub proszę oznaczać użytkownika do którego kierujesz swoje slowa.